Američany bude na Vysočinu lákat bloggerka Maria Haase

Press trip_Americani_2_copyCelé dva strávila na Vysočině americká bloggerka, původem z Texasu, Marie Haase. Jejím úspěšným dílem jsou weby cestovatelské a lifestyle mariaabroad.com a EuropeUpClose.com, kde sdílí své zkušenosti a zážitky při cestování po celém světě. Na Vysočině ochutnala dýňový džus, bramborové placky i guláš, sestoupila do telčského podzemí, nevynechala třebíčské památky UNESCO, jako židovskou čtvrť, baziliku sv. Prokopa nebo židovský hřbitov a součástí programu byla také návštěva Zelené hory ve Žďáře nad Sázavou.

První den Maria objevovala krásy Jihlavska. „Na programu jsme měli prohlídku města, návštěvu muzea i galerie pochlubili jsme se i evropským unikátem - jihlavským krytým dvorem. Poté jsme se přesunuli do obce Plandry, navštívili známou kapli sv. Jana Nepomuckého a projeli se Jihlavskými vrchy, odkud také vznikne video točené dronem," prozradil Václav Prchal z Vysočina Tourism, který na organizačním zajištění spolupracoval pro CzechTourism.

Press trip_Americani_copyDruhý den přišly na řadu památky UNESCO. Maria byla překvapená rozlehlostí židovského hřbitova v Třebíči a jeho zachovalostí. Zajímalo ji, zda jsou ještě i na ostatních místech v Česku židovské komunity a kde. V případě Zelené hory se ptala na zájem zahraničních turistů, odkud přijíždějí a jak jsou průvodci jazykově vybaveni, a nakonec si prohlédla areál žďárského zámku.
„V závěrečný den odjezdu jsme měli na programu Žďárské vrchy. Zastavili jsme se u kostelíku ve Vítochově a Maria byla unesena krásnou podzimní krajinou," doplnil Václav Prchal s tím, že celou návštěvu americké bloggerky provázel zájem o regionální kuchyni. V Plandrech ochutnala bramborové placky, v Třebíči guláš a zjistila, že oblíbeným českým jídlem jsou i borůvkové knedlíky. „Jakmile budeme mít články a videa z návštěvy Marii, určitě si je nenecháme pro sebe," uzavřel Václav Prchal.

Vysočina Tourism jako krajská příspěvková organizace podporující cestovní ruch na Vysočině, zajišťuje tzv. novinářské tripy včetně návštěv bloggerů nebo tzv. youtuberů. Jejich cílem je prostřednictvím novinářů a názorových vůdců představit region zahraničním turistům a oslovit potenciální návštěvníky, kteří by mohli na Vysočinu zavítat. Příspěvkové organizaci Vysočina Tourism, která podobné aktivity organizačně zaštiťuje, pomáhají další organizace působící v oblasti cestovního ruchu. Vysočina Tourism se podílí na organizaci hned několik press tripů ročně. Spolu s agenturou CzechTourism letos realizovala návštěvu novinářů ze Skandinávie, Velké Británie, USA, Jižní Korey, Filipín, dvakrát z Francie, Slovenska nebo Německa.

Celé dva strávila na Vysočině americká bloggerka, původem z Texasu, Marie Haase. Jejím úspěšným dílem jsou weby cestovatelské a lifestyle mariaabroad.com a EuropeUpClose.com, kde sdílí své zkušenosti a zážitky při cestování po celém světě. Na Vysočině ochutnala dýňový džus, bramborové placky i guláš, sestoupila do telčského podzemí, nevynechala třebíčské památky UNESCO, jako židovskou čtvrť, baziliku sv. Prokopa nebo židovský hřbitov a součástí programu byla také návštěva Zelené hory ve Žďáře nad Sázavou.