Vysočina Tourism na veletrhu REGIONTOUR v Brně představila rok Filmové Vysočiny

Brno 1Rok 2019 je v našem kraji rokem Filmové Vysočiny. Dnes, první den Mezinárodního veletrhu REGIONTOUR v Brně, téma slavnostně na stánku Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov s klapkou v ruce zahájili hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek a náměstkyně hejtmana pro oblast cestovního ruchu Jana Fischerová.

„Vysočina se může pochlubit krásnými místy, kde se natáčely pohádky a řada českých i zahraničních filmů. Máme však také řadu osobností, které se ve světě filmu prosadily a svým jedinečným způsobem ho obohatily. A to všechno chceme návštěvníkům Vysočiny ukázat a pozvat je na výlet po stopách filmu,“ nechala se slyšet náměstkyně hejtmana Jana Fischerová.

Vysočina se na veletrzích GO a REGIONTOUR v Brně prezentuje spolu s ostatními regiony v rámci expozice CzechTourism (Pavilon P, stánek 058). „Tematicky jsme vydali novou brožuru Vysočina filmová, novinkou jsou také TOP atraktivity Vysočiny, Hrady, zámky a historické objekty, Kempy, Pivovary na Vysočině nebo brožura cyklovýletů a tradičně máme i profesionálně ztvárněný kalendář významných akcí na Vysočině pro rok 2019,“ vyjmenoval některé z novinek ředitel krajské příspěvkové organizace Vysočina Tourism Tomáš Čihák.

Na stánku CzechTourism se Vysočina prezentuje prostřednictvím pracovníků Vysočina Tourism, ale také dalších partnerů – Městského kulturního střediska Třebíč, destinační společnosti Koruna Vysočiny a města Bystřice nad Pernštejnem. „Navíc na samostatném stánku projektu Památky žijí budeme společně s partnery z Jižních Čech a Rakouska prezentovat nabídku kulturních organizací a památkových objektů z Vysočiny,“ informovala Michaela Králová z Vysočina Tourism.

Fotokoutek Vysočiny Filmové

Brno 2K nepřehlédnutí je stometrový stánek v pavilonu P pod číslem 006 jednoho z partnerů Vysočina Tourism pro letošní rok – Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov. Mimo jiného si návštěvníci brněnského výstaviště užívají tematický filmový fotokoutek, fotí se s buřinkou nebo filmovou klapkou u vysočinských památek UNESCO – v Třebíči, v Telči nebo na Zelené hoře ve Žďáře nad Sázavou. V Brně na stánku Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov zapíší nový český rekord – největší sbírku čítající na sto automobilů značky PRAGA sběratele Emila Příhody z Prahy. Přímo na stánku je k vidění PRAGA Grand z roku 1918, který používal prezident T. G. Masaryk. Další informace o expozici Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov najdete pod tímto odkazem www.dobryden.cz.